Urządzenia i Akcesoria
Szybkie chili con carne
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
2 - 3 łyżeczki przyprawy kuchni meksykańskiej do chili con carne
-
400 - 450 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
280 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy (1 puszka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
23.8 g
Kalorie
1602.1 kJ /
382.9 kcal
Tłuszcz
22.1 g
Błonnik
6.1 g
Węglowodany
21.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
OBIAD
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chili con carne
40 min
Tajskie curry z kurczaka z ryżem
40 min
Tagine z kurczakiem i kaszą kuskus
25 min
Meksykańskie chili z serem i chorizo
50 min
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30 min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 min
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2 godz.
Szaszłyki wołowe z salsą pomidorową
50 min
Kurczak w papilotach z ananasem i curry
1 godz.
Curry z soczewicy z kurczakiem
8 godz. 35 min
Indyjski kurczak w jogurcie
1 godz.
Chili con carne
1 godz.